Uitslag Ajax - PSV

Ajax heeft in de Eredivisie de topper tegen PSV met 3-1 gewonnen. De stand bij rust was dankzij goals van De Jong en Lens nog in evenwicht, maar de Amsterdammers trokken via Hoesen en Fischer de zege naar zich toe. PSV zakt door dit resultaat naar plaats twee, terwijl Ajax vierde staat, vier punten achter de nieuwe koploper FC Twente.

Ajax liet in het begin van het duel tegen PSV zien waarvoor het wilde spelen: de zege. Het resulteerde al snel in een kans voor verdediger Alderweireld die uit een hoekschop de bal hard op de paal kopte. Eén hoekschop later toonde De Jong zijn klasse door de 1-0 aan te tekenen.

De Amsterdammers konden in eigen huis echter niet lang van deze voorsprong genieten. PSV verdedigde in het eerste halfuur vrijwel alleen maar, de eerste uitval echter leverde meteen een fraaie goal voor Lens op. De Eindhovenaren hadden even later zelfs op voorsprong kunnen staan, maar scheidsrechter Kuipers zag niet dat Mertens in het strafschopgebied van Ajax tegen de grond gewerkt werd.

Hoesen juicht nadat hij de 2-1 heeft gemaakt (Foto: Pro Shots)

In de tweede helft zakte het niveau, maar kwamen er wel meer kansen aan beide zijden. Zo moest Vermeer reddend optreden bij een stiftbal van Narsingh, terwijl zijn collega Waterman een schot van Blind onschadelijk maakte. Lens had de 1-2 op zijn schoen, maar de spits in Eindhovense dienst wist het net niet te vinden.

Het missen van deze kans brak PSV op, want uit de tegenstoot kwam Ajax via Hoesen op voorsprong. Fischer had bij deze goal Hutchinson te kijk gezet. De Deen deed in de slotfase nogmaals van zich spreken door na fouten in de Eindhovense verdediging ook nog de 3-1 aan te tekenen. PSV was niet meer bij machte om zich op te richten.