PVV boos over subsidie voor erotische zitzak

De PVV wil dat er onmiddellijk een lijst komt met alle subsidies die het ministerie voor Economische Zaken in de afgelopen jaren heeft verstrekt. De partij reageert daarmee op een bericht uit De Telegraaf dat er met innovatiesubsidies een zelfbevredigingszitzak is ontwikkeld.

Kamerlid Machiel de Graaf vindt dat dit soort subsidies zijn doel volledig voorbij schiet en heeft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) meteen om opheldering gevraagd. "Dit is echt volslagen krankzinnig", zegt hij. "Ik wil een lijst met alle, maar dan ook alle, EZ-subsidies die direct en indirect worden verstrekt. En dan met de stofkam er doorheen."

De Graaf wil van Kamp weten welk maatschappelijk nut het verstrekken van de subsidie aan de erotische zitzak heeft gediend. Hij vraagt of de minister bereid is te stoppen met 'dit soort onzinnige subsidies'.

De zelfbevredigingszitzak zou voor enkele duizenden euro's aan subsidie zijn ontwikkeld door een ondernemer uit Hillegom. Het gaat om een groot kussen met een latex huls en een verwisselbare hoes met daarop de afbeelding van een blote vrouw.