NOS wil rechten van samenvattingen behouden

De NOS gaat ook vanaf het seizoen 2014/2015 proberen de samenvattingen van wedstrijden in de Eredivisie te blijven uitzenden. Dat zegt Algemeen Directeur Jan de Jong vrijdag in een reactie op het nieuws dat medianetwerk Fox definitief een meerderheidsbelang heeft verworven in Eredivisie Live.

"We zitten nog in de wedstrijd dus we gaan proberen de rechten te behouden", zei hij op Radio 1. "Dat doen we omdat de kijker tevreden is en omdat we de rechten de afgelopen jaren bijna onafgebroken hadden", aldus De Jong. De rechten van de samenvattingen komen in 2014 weer op de markt. De partij met het hoogste bod krijgt de rechten. "Dat is niet nieuw. Maar misschien wil Fox de rechten gaan exploiteren. Via een open net van henzelf of aan een tweede partij. Dat is wel nieuw."

Waarschijnlijk moet in de toekomst meer voor de samenvattingen worden betaald dan de NOS in het verleden heeft gedaan. "We gaan niet onrealistisch bieden want we hebben te maken met bezuinigingen. Waar het mij om te doen is, is dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om de samenvattingen te kunnen blijven uitzenden."