Armstrong genomineerd voor Antisportman 2012

Lance Armstong is door het prestigieuze Amerikaanse sporttijdschrift Sports Illustrated genomineerd voor de titel Antisportman van het jaar. De 41-jarige Amerikaan, die vorige maand in een USADA-rapport werd ontmaskerd als jarenlange dopingzondaar, werd in 2002 nog door het tijdschrift uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De lijst bevat veertien genomineerden.

Armstrong krijgt concurrentie van onder anderen voetballers John Terry en Luiz Adriano. De Chelsea-aanvoerder is genomineerd vanwege racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand, terwijl Adriano scoorde nadat zijn ploeggenoten van Shakhtar Donetsk de bal juist terug wilden geven aan tegenstander Nordsjaelland.

Toronto Blue Jays-honkballer Melky Cabrera, die positief testte op testosteron, maakt ook kans. Net als de Algerijn Taoufik Makhloufi, die tijdens de olympische 800 meter met een knieblessure uitstapte en een paar dagen later het goud greep op de 1500 meter.

Zwemmer Cameron van der Burgh verdiende zijn nominatie door tijdens zijn gouden race op de Olympische Spelen een extra dolfijnslag te maken op de 100 meter schoolslag. Daarvoor kon hij na de race echter niet meer gediskwalificeerd worden. Ook acht badmintonspeelsters, die op de Spelen wilden verliezen vanwege een betere loting, zijn genomineerd.