Land uit + cel voor neuken vriendin

Een puber uit Saoedi-Arabië moet een halfjaar op water en brood. Hierna wordt hij het land Verenigde Arabische Emiraten (VAE) uitgezet. De jongen heeft namelijk seks gehad met zijn vriendin, en dat mag niet in het moslimland.

De zaak kwam aan het licht toen de jongen en zijn vriendin aangifte wilden doen van groepsverkrachting. Vier mannen zouden het meisje hebben verkracht.

Het stel werd tijdens een autorit achtervolgd door twee auto's. Bij het huis van het meisje stapten vier mannen uit de auto's die dreigend op het tweetal afliepen. Omdat de jongen de auto van binnenuit had afgesloten, sloeg het viertal de ramen in.

Het meisje werd uit de auto gesleurd en meegenomen naar een afgelegen plek in de woestijn. Hierna zou het meisje zijn verkracht. Volgens de verdediging is dit onzin. De vermeende verkrachter zag het naakte meisje liggen en bedacht zich. "Hij veranderde van gedachten en was bezorgd dat het meisje wel eens maagd zou kunnen zijn", berichtten Arabische media.

Het meisje werd na de aangifte aan een grondige inwendige inspectie onderworpen. Met zijn hoofd tussen haar benen constateerde een arts dat het meisje al minstens tien keer door haar vriendje was genomen en dat er geen zaad van het viertal in haar zat. Het viertal is dan ook vrijgesproken van verkrachting, maar veroordeeld voor geweldpleging en bedreiging. De vriend van het meisje is echter veroordeeld tot een halfjaar cel en deportatie. Het meisje zelf heeft een voorwaardelijke straf gekregen.