Meeste oudere WW'ers langer dan jaar aan de kant

Zeven op de tien 55-plussers die werkloos zijn geraakt hebben binnen een jaar nog steeds geen nieuwe baan gevonden. Dat is ongeveer twee keer zo hoog als de groep met een werkloosheidsuitkering die jonger is dan 55 jaar. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV woensdag.

Van de dertig procent oudere WW'ers die wel een baan vonden, was in de ruim de helft sprake van een duurzame baan waar minstens een jaar aaneengesloten werd gewerkt. "De cijfers maken duidelijk dat oudere WW'ers moeilijk weer aan de slag komen", aldus het UWV, die de groep echter niet kansloos noemt.

Het aantal lopende WW-uitkeringen aan 55-plussers is door de economische crisis toegenomen van 68 duizend vorig jaar oktober tot 81.000 vorige maand. Dat is een stijging van twintig procent. De stijging was het sterkst in de bouw, gevolgd door de sector zorg en welzijn.

Het UWV besteedt de komende periode extra aandacht aan de groep 55-plussers. "De groeiende werkloosheid onder 55-plussers is voor ons een aansporing om werkgevers er op te blijven wijzen te putten uit deze groep werkzoekenden."