Nick Schilder slechts 'een beetje doorgedraaid'

Nick Schilder neemt de komende tijd gas terug omdat hij zich 'een beetje doorgedraaid' voelt. De 29-jarige zanger en zijn management benadrukken dat er geen sprake is van een burn-out, waar collega's als Gerard Joling echter hun vraagtekens bij zetten.

"Nick en Simon hebben het de afgelopen tijd knetterdruk gehad en die jongens leiden best een stressvol leven. Dat heeft, in het geval van Nick, misschien zijn tol een beetje geëist. Nick wil zelf niet spreken van een burn-out", zegt manager Jaap Buijs woensdag in het AD. "Wel heeft Nick het gevoel een beetje doorgedraaid te zijn."

"In het Nederlandse artiestencircuit gonst het al maanden van de geruchten dat Nick afstevent op overspannenheid of zelfs al een burn-out onder de leden heeft", onthult Joling daarentegen. "Nick zou herhaaldelijk aan collega's hebben laten doorschemeren er zo langzamerhand helemaal doorheen te zitten." Deze week werd bekend dat Schilder wegens verschijnselen van oververmoeidheid alle promotionele activiteiten uit zijn agenda heeft geschrapt. De maatregel geldt in elk geval tot de jaarwisseling. Hij en zijn muzikale partner Simon Keizer bleven wel optreden en actief in The Voice of Holland.