GTA-franchise 125 miljoen keer verkocht

Uitgever Take Two heeft bekendgemaakt dat Rockstars Grand Theft Auto-reeks 125 miljoen keer verkocht is. Daarvan is Grand Theft Auto IV is goed voor 25 miljoen.

In september 2011 stond het cijfer nog op 114 miljoen verkochte exemplaren. Deel vijf komt pas volgend jaar, dus de vraag naar oude titels is nog hoog te noemen. Volgens Strauss Zelnick, de baas van Take Two, ligt dat aan het feit dat de serie niet elk jaar met een nieuw deel komt. Call of Duty vindt hij een 'kwaliteitsproduct', maar Take Two gaat niet voor jaarlijkse releases door de risico's die een jaarlijkse release met zich meebrengt. Volgens hem kunnen spelers het zat worden en de volgende release laten liggen. Volgens hem ziet Activision het anders en gokt dat het effect niet gaat gebeuren. Maar de cijfers van Black Ops II zijn lager dan de cijfers van Call of Duty Modern Warfare 3 van vorig jaar, een bewijs volgens Zelnick dat de serie begint te vertragen.

Zelnick ziet alleen sportspellen als mogelijke jaarlijkse kandidaten en wil geen risico lopen dat andere reeksen moeten stoppen omdat ze zo snel achter elkaar uitkomen.

De twee volgende grote titels van Take Two worden Bioshock Infinite en Grand Theft Auto V, die respectievelijk eind februari en in het tweede kwartaal in de schappen moeten liggen.