'Schuld Moszkowicz anderhalf miljoen hoger'

De belastingschuld van advocaat Bram Moszkowicz is ruim anderhalf miljoen euro hoger dan eerder werd gedacht. Hij heeft voor ruim 2,6 miljoen euro aan belasting ontdoken, meldt Nieuwsuur dinsdag op basis van gegevens van het Kadaster. Eerder werd uitgegaan van 1,1 miljoen euro.

Om er zeker van te zijn dat het bedrag alsnog binnenkomt, heeft de Belastingsdienst een extra hypotheek afgesloten op het Amsterdamse kantoor van de bekende strafpleiter. Als Moszkowicz het bedrag niet kan betalen kan de Belastingdienst dat via de verkoop van zijn kantoor innen.

Vorig jaar lekte al uit dat de Belastingdienst een hypotheek voor 1,1 miljoen euro op het pand had afgesloten. Die schuld zou stammen uit de periode tussen 2003 en 2006. De periode 2007 tot 2010 moest toen nog worden onderzocht.

Moskowicz werd vorige maand voor het leven geschorst omdat hij de advocatuur heeft geschaad. Hij zou onder meer grote contante betalingen hebben aangenomen. Moszkowicz is tegen het vonnis van de Raad van Discipline in hoger beroep gegaan.