PVV hekelt komst beeld Lenin naar Assen

De PVV in Drenthe is het niet eens met de komst van een tien meter hoog beeld van Lenin in Assen, ter promotie van een tentoonstelling over de Sovjetunie in het Drents Museum. De partij laat dinsdag weten het 'schandalig te vinden dat een massamoordenaar wordt ingezet als promotie' voor de expositie in het museum.

"Het ontbreekt er nog maar aan dat ze er Stalin naast zetten", laat PVV-Statenlid in Drenthe Nico Uppelschoten in een verklaring weten. Het zeventien ton wegende beeld staat nu nog bij kuuroord Fontana in het Groningse Nieuweschans. Defensie heeft toegezegd het te verplaatsen, liet citymanager van Assen Ronald Obbes weten voor de camera van RTV Drenthe. "Helemaal buiten alle proporties", noemde Uppelschoten de hulp van Defensie.

Voor het verplaatsen van Lenin, dat naar verwachting drie dagen in beslag neemt, worden een oplegger en twee kranen ingezet. Op 13 december moet het standbeeld van de communistische leider in Assen staan. Waarschijnlijk blijft het daar tot het einde van de expositie De Sovjet Mythe op 9 juni.


PVV hekelt komst beeld Lenin naar Assen