Gezin verdronken bij redding hond

De Amerikaanse kustwacht heeft maandag het zoeken gestaakt naar een tiener wiens ouders zijn verdronken nadat zij zaterdag in het noorden van Californië in de ijskoude oceaan waren gesprongen om hem en hun hond te redden. Vermoed wordt dat de jongen eveneens is omgekomen.

Drie meter hoge golven trokken de hond terug de zee op nadat hij bij Big Lagoon, vijfhonderd kilometer ten noorden van San Francisco, in het water was gesprongen om een stok te apporteren. De 16-jarige jongen ging het water in om het dier te helpen, gevolgd door zijn vader. De jongen wist weer uit de golven te komen, maar ging samen met zijn moeder weer het water in om de vader te zoeken. "Beiden werden de oceaan ingetrokken", zei Dana Jones van de Californische natuurparkendienst, terwijl de hond op eigen kracht weer aan land kwam.

De dochter van het gezin en haar vriend zagen het drama voor hun ogen gebeuren. Het meisje belde de politie, maar tegen de tijd dat die ter plaatse was, was het al te laat. Een park ranger moest een kilometer rennen voor hij op het strand was, omdat zijn voertuig niet geschikt was voor het terrein.

De kustwacht zei dat het zoeken naar de jongen was gestaakt omdat iemand zonder wetsuit nooit zo lang in het koude water kon overleven. De lichamen van de vader en moeder spoelden later aan op het strand.