Boardwalk-acteur neemt gangsterrol mee naar markt

Boardwalk Empire-acteur Vincent Piazza kan zijn rol als gangster Lucky Luciano maar moeilijk van zich afschudden. "Soms betrap je jezelf dat je de rol meeneemt", vertelt de Amerikaan voor de camera van Novum Nieuws. "Dat kan overal zijn, ook in de supermarkt als iemand in de rij irritant is, dan word je boos en wil je ontploffen."

Meestal weet de acteur zich nog wel in te houden. "Dan denk je: wacht, zo ben ik helemaal niet. Maar het gebeurt soms." Piazza is sinds het begin van de Amerikaanse serie over de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig te zien als de Italiaanse gangster.

"Het voelt alsof ik die rol pas net speel, maar toch beginnen we in februari al met de opnamen van het vierde seizoen." Hoe het verhaal verdergaat, kan de acteur nog niet vertellen. "Ik weet niet wat de schrijvers van plan zijn."

Naast zijn werk als zware jongen is Piazza bekend door zijn beroemde vriendin. De acteur heeft al jaren verkering met zangeres Ashlee Simpson. "Ze steunt mij enorm in mijn carrière, maar normaal praat ik nooit over het leven buiten de serie."

Piazza is in Nederland voor de opening van de popupstore van televisiezender HBO in Amsterdam. De acteur begon zijn carrière met een rolletje in The Soprano's, die ook door de Amerikaanse betaalzender werd gemaakt. Boardwalk Empire is iedere maandagavond te zien bij HBO Nederland.


Boardwalk-acteur neemt gangsterrol mee naar markt (Foto: Novum)