Drie nieuwe Nederlandse tweesterrenrestaurants

In de nieuwe editie van de Michelingids staat een recordaantal van achttien tweesterrenrestaurants. Vorig jaar waren dat er nog drie minder. Het aantal driesterrenrestaurants blijft op twee staan. Verder kwamen er vier nieuwe restaurants met een ster bij.

In de gids van 2013 krijgt restaurant Aan de Poel in Amstelveen er een tweede ster bij. Ook De Treeswijkhoeve in Waalre en 't Brouwerskolkje in Overveen behoren vanaf nu tot de tweesterrenrestaurants.

Nederland telt in totaal 101 sterrenrestaurants, waarvan 81 met één ster. Bloks in Amersfoort is een van de vier nieuwe restaurants met één ster. Volgens Michelin is de keuken van dit restaurant 'verfijnd en sierlijk', waarbij een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding in het oog wordt gehouden. De andere nieuwe eensterrenrestaurants zijn Bord'eau in Amsterdam, Kaagjesland in Reeuwijk en Hanting Cuisine in Den Haag.

De befaamde gids van de bandenfabrikant werd maandag voor het eerst in jaren weer gepresenteerd. De afgelopen jaren kondigde Michelin de wijzigingen steeds aan met een persbericht. De Hotel Management School Maastricht organiseerde de presentatie.