'Facebook gooit meer privacy overboord'

Facebook wil meer gegevens van zijn leden kunnen gebruiken. Het bedrijf stelt daarom een wijziging van het privacybeleid voor, aldus Tweakers.net.

Facebook wil gegevens van leden voortaan kunnen delen met andere bedrijven die deel uitmaken van de Facebook-groep. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die Facebook ooit heeft overgenomen, zoals Instagram of FriendFeed.

Bovendien wil Facebook leden meer mogelijkheden bieden om onderling berichtjes uit te wisselen. Dit houdt in dat de instelling waarmee berichten van anderen dan vrienden niet worden ontvangen komt te vervallen. In ruil hiervoor zou wel een filter op inkomende berichten ingevoerd worden.

Facebook gaat de wijzigingen aan zijn gebruikers voorleggen. De wijziging wordt voorgelegd aan de bezoekers van de sociale-netwerksite. Als er meer dan 7000 'inhoudelijke' reacties gegeven worden, wordt er een stemming gehouden. Deze is bindend, zodra meer dan 30 procent van de Facebookgebruikers zijn stem heeft uitgebracht. Ook dit systeem zou op de schop moeten, kondigt Facebook aan. Het sociale netwerk wil de kwantiteit van de reacties ondergeschikt maken aan de kwaliteit. Hoe Facebook dit wil realiseren is echter niet bekend.