Katja Schuurman heeft meter zelfhulpboeken

Katja Römer-Schuurman heeft een flinke verzameling zelfhulpboeken. "We hebben echt een meter in de kast staan met allerhande shit", zegt haar man Thijs Römer tegen Novum Nieuws. "Ik heb er inderdaad een hele rij van, maar ik heb ze niet gelezen", voegt de actrice daar aan toe.

De 37-jarige actrice kocht de boeken in tijden van nood. "Maar ik heb niet echt het gevoel dat ik dat nu nog nodig heb," zegt Römer-Schuurman. "Niet dat ik nu helemaal alles begrijp en in balans ben."

Thijs Römer is vanaf vandaag te zien in een van de hoofdrollen in de film Alles Is Famile. Zijn personage is getrouwd met een zelfhulpgoeroe in de vorm van Carice van Houten. Ook die actrice heeft haar toevlucht wel eens gezocht in de spirituele boeken.

"Ik vind dat ook niet zo gek," zegt de hoofdrolspeelster. "Er zijn ook echt wel mensen waar je wat aan hebt." Toch ziet Van Houten therapie bij haar eigen personage in Alles Is Familie niet echt zitten. "Ze doet het eigenlijk wel goed, maar het is een beetje een glamourcoach."


Katja Schuurman heeft meter zelfhulpboeken (Foto: Novum)