Eiland is kwijt

Ben jij ook altijd alles kwijt? Troost je, het kan namelijk nog veel erger. Het is Australische wetenschappers gelukt een heel eiland kwijt te raken!

Het eiland, gelegen in het zuiden van de Grote Oceaan, staat op Google Earth en Google Maps aangegeven. Het blijkt volgens Australische wetenschappers echter toch niet te bestaan. Ze gingen op zoek naar de mysterieuze landmassa tijdens een speciale expeditie.

Het onzichtbare eiland in de Koraalzee staat op de wereldkaarten van Google aangegeven als Sandy Island. Het moet tussen Australië en Nieuw-Caledonië liggen. Het stuk land staat ook aangegeven op The Times Atlas of the World, maar dan met de naam Sable Island, en is bekend bij een Australisch maritiem onderzoeksship.

"Omdat het eiland op verschillende kaarten is aangegeven, gingen we het bekijken, maar er was helemaal geen eiland", vertelde Dr. Maria Seton van de expeditie. "Het is een raadsel en heel bizar. We hebben geen idee hoe het eiland op wereldkaarten terecht is gekomen, maar dat gaan we zeker uitzoeken."

Eiland blijkt onvindbaar
"We hadden het nét nog" (Foto: ANP)