Alles Is Familie in recordaantal bioscopen

Alles Is Familie gaat in 141 bioscopen draaien en krijgt daarmee de grootste Nederlandse release ooit. Dat heeft distributeur A-Film woensdag laten weten. De romantische komedie verbreekt nipt het record van Gooische Vrouwen, dat vorig jaar in première ging op 140 schermen.

Alles Is Familie beleefde maandagavond zijn feestelijke première, maar gaat donderdag in de bioscopen draaien. De première was net als die van Gooische Vrouwen te volgen in tientallen bioscopen in Nederland, waarna de film werd getoond.

De komedie is van dezelfde makers als Alles Is Liefde uit 2007. Carice van Houten speelt een van de hoofdrollen, het scenario is wederom geschreven door Kim van Kooten en Joram Lürsen nam de regie op zich. De mozaïekfilm volgt de gelukzoekende familieleden van het gezin De Roover.

De komedie trok vijf jaar geleden meer dan een miljoen bezoekers en behaalde daarmee de diamanten filmstatus. Dat is dit jaar nog geen enkele Nederlandse film gelukt.

Saillant detail is dat vorig jaar Gooische Vrouwen als laatste de diamanten status bereikte. Die film trok uiteindelijk 1,9 miljoen bioscoopbezoekers. De film met Linda de Mol pakte het record van best bezochte romantische komedie af van Alles Is Liefde af dat stond op 1,3 miljoen bezoekers.