Politie A'dam zoekt Pokémon-fan

De politie van Amsterdam vraagt uw aandacht voor het volgende. Op donderdagavond 4 oktober is de Intertoys aan het Blijmerplein in Amsterdam Zuid-Oost overvallen. De dader is er vandoor gegaan met een groot aantal Pokémon-plaatjes.

De beste man kwam de bewuste avond om 18.15 uur de speelgoedzaak binnen. Hij pakt een armbandje en geeft dit aan de caissière. Als hij wil afrekenen, trekt hij een mesje en bedreigt haar met het wapen.

Naast het geld uit de kassa wil de overvaller nog meer. Hij eist namelijk drie dozen Pokémon-plaatjes en een tasje. De vrouw overhandigt hem dit alles en de boef taait af.

De man wordt als volgt omschreven: "Hij is 25 à 30 jaar, ongeveer 1.85m lang en heeft drie gouden boventanden. Bij zijn rechterslaap heeft hij een litteken en rechts op zijn hals een tatoeage. En hij beschikt sinds 4 oktober dus over heel veel Pokémon plaatjes."

Wie meer weet omtrent de dader, kan bellen met de politie Amsterdam-Amstelland: 0800-6070 (gratis). Maar u kunt ook de plaatselijke politie bellen.

De bewuste overvaller