Wii U al winstgevend met één spel

De aankoop van slechts één spel maakt het verlies goed dat Nintendo maakt op elke verkochte Wii U-console. Dat heeft Nintendo of America-baas Reggie Fils-Aime gezegd in een interview met de website Mercury News. "Zodra we de klant kunnen bewegen om één stuk software te kopen wordt de gehele transactie winstgevend", zegt Fils-Aime.

"Uiteindelijk is het de bedoeling om een solide basis aan verkochte hardware-exemplaren te creëren om vervolgens een goede verhouding te realiseren met alle andere software en spelerervaringen. Als we dat kunnen realiseren weten we een ruim voldoende winst te maken voor het bedrijf."

De Wii U is de eerste console die Nintendo met verlies verkoopt. Met name het draadloze touchscreen GamePad zorgt ervoor dat de console heel lastig met winst kan worden verkocht. Nintendo heeft eerder al aangegeven de console met verlies te willen verkopen om hem zo consumentvriendelijk mogelijk te houden.

Nintendo's Wii U is sinds 18 november te koop in de Verenigde Staten. Vanaf 30 november kunnen Europese gamers de console in huis halen.

wii u
wii u