Vader: Marianne kende Jasper S. absoluut niet

Marianne Vaatstra kende de 45-jariger Jasper S. uit Oudwoude absoluut niet. Dat zei de vader van het vermoorde meisje, Bauke Vaatstra, dinsdag tegen Omroep Friesland.

"Ze kenden elkaar niet." Daar zegt Vaatstra heilig van overtuigd te zijn. "Ze is onder druk met hem het land in gegaan. Het kan best zijn dat ze eerst een sigaret met hem heeft gerookt om te bedenken hoe ze daar op de een of andere manier weg kon komen."

Het was volgens vader Vaatstra de eerste keer dat zijn dochter in Kollum was, waar ze was uitgeweest voordat ze verdween. "Ze ging normaal altijd naar een bar in Veenklooster." Bauke Vaatstra zegt er 'absoluut niks van te geloven' dat de twee elkaar kenden, ook omdat Jasper S. 'veel ouder was dan zij.'

Eerder liet Bauke Vaatstra weten Jasper S. niet te kennen, maar zijn kinderen wel. Zij gingen met zijn kinderen naar school.

Enige tijd werd gedacht dat de dader een bekende moest zijn, omdat de politie in de tas van Marianne een aansteker vond met daarop dna-materiaal dat overeenkomt met dat van de verdachte. Dat de aansteker zich in de tas van Marianne bevond, zou erop wijzen dat de dader een bekende zou zijn. Later werd bekend dat de aansteker destijds in de regio werd verkocht en de dader dus uit de buurt moest komen.

De vader van Marianne liet maandag weten graag te willen praten met de verdachte in de moordzaak. Hij wil uit de mond van Jasper S. horen hoe de man tot zijn daad is gekomen. "Ik denk wel dat er een glas tussen zal moeten zitten. Ze zullen me niet alleen met hem laten", zei Vaatstra over de mogelijke ontmoeting.