Amsterdam sluit massagesalon om prostitutie en drugs

De gemeente Amsterdam heeft maandag een Chinese massagesalon gesloten. Er waren eind vorige maand harddrugs gevonden en bovendien was sprake van illegale prostitutie in de GoGo Massage Salon aan de Bilderdijkstraat. Omdat dit gevaar oplevert voor de openbare orde is de salon op last van burgemeester Eberhard van der Laan voor onbepaalde tijd dichtgetimmerd.

GoGo had eerder twee officiële waarschuwingen gekregen omdat er aanwijzingen waren dat daar erotische massages werden gegeven. Tijdens de laatste controle waren met een forensische lamp sporen van lichaamsvloeistoffen gevonden, hoogstwaarschijnlijk sperma. Ook was opgevallen dat de werkneemsters schaars gekleed gaan.

Verder is bij de politie en gemeente bekend dat klanten op internet melding maken van seksuele handelingen in de salon. De conclusie is dat sprake is van illegale prostitutie in de salon.

In het pand trof de politie ook negen xtc-pillen aan, wat wordt gekenmerkt als een handelshoeveelheid. Verder werd een grote som contant geld gevonden en bovendien bewoont de uitbaatster van de massagesalon het pand illegaal.

Uit cijfers van het Amsterdamse Bureau Onderzoek en Statistiek en de Dienst Ruimtelijke Ordening bleek vorige week dat het aantal massagesalons in Amsterdam in tien jaar tijd explosief is gegroeid. In 2002 telde de hoofdstad negen salons, nu zijn dat er 336. Verreweg de meeste salons zijn Chinees. Een enkele staat te boek als erotisch.

Begin oktober voerde de politie nog controles uit bij massagesalons in de grote steden. Uit onderzoek bleek dat ongeveer de helft van de Chinese salons eigenlijk een illegaal bordeel is.