[Primera División] Sevilla vernedert Real Betis in derby

De Derby van Sevilla is uitgelopen op een eentonig duel. In Andalusië bleek Sevilla veel te sterk voor aartsrivaal Real Betis (5-1).

Een bomvol Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zag toe hoe de derby binnen vijf minuten was beslist. Al na een minuut opende Jose Antonio Reyes de score namens de thuisploeg, waarna Federico Fazio amper drie minuten later voor 2-0 zorgde. Betis werd compleet overrompeld door het sterk spelende Sevilla, dat na ruim een half uur op 3-0 kwam.

Opnieuw was het Reyes die trefzeker was. De gifbeker van de eerste helft was nog niet leeg voor Betis, want op slag van rust had ook Fazio zijn tweede treffer van de avond te pakken. Pas in het tweede bedrijf wist Betis wat terug te doen. Het was Ruben Castro Martin die na twintig minuten voor de eretreffer zorgde.

Toen stond Betis overigens al met tien man. Ruben Perez zag in korte tijd twee keer geel en moest inrukken. Het slotakkoord was echter toch weer voor Sevilla. Ivan Rakitic bracht de Sevilla-supporters nog eenmaal in extrase en zorgde voor de 5-1 eindstand.