[Bundesliga] Dost weer doeltreffend voor Wolfsburg

Bas Dost heeft net als vorige week een belangrijke goal gemaakt voor VfL Wolfsburg. De oud-spits van sc Heerenveen scoorde zondag de 2-0 in de met 3-1 gewonnen partij tegen 1899 Hoffenheim. Makoto Hasebe had de score geopend, Naldo maakte de 3-0. In de slotfase maakte Eren Derdiyok de eretreffer voor Hoffenheim.

Door de zege verlaat Wolfsburg de gevarenzone. Dost en zijn kompanen staan nu dertiende met veertien punten. Hoffenheim heeft twee punten minder en is de nummer veertien.

Werder Bremen, met Eljero Elia bijna tachtig minuten in de ploeg, won met 2-1 van Fortuna Düsseldorf. Via Jens Langeneke kwam de promovendus uit Düsseldorf na tien minuten al op voorsprong. Werder wachtte tot na de rust om in eigen huis orde op zaken te stellen. Dat deed het via Nils Petersen en Kevin De Bruyne.

Werder nadert de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op Europees voetbal. Uit twaalf duels vergaarde de ploeg zeventien punten en staat daarmee zevende. Ook nummer zes Hannover 96, dat momenteel de laatste Europese plek bezet, heeft dat puntenaantal. Fortuna Düsseldorf blijft op elf punten staan en zakt naar de zestiende positie.