[Serie A] Inter morst in navolging van Juventus punten

Internazionale heeft zondag verzuimd te profiteren van het puntenverlies van koploper Juventus. Zonder Wesley Sneijder, die buiten de wedstrijdselectie was gelaten, kwamen de Milanezen thuis niet verder dan 2-2 tegen Cagliari. Marco Sau boog voor de bezoekers met twee goals een vroege achterstand om in een voorsprong. Davide Astori redde acht minuten voor tijd een punt voor Inter.

Door het gelijkspel blijft de marge tussen Inter en Juventus vier punten. De koploper speelde zaterdag in Turijn doelpuntloos gelijk tegen Lazio Roma.

Fiorentina blijft uitstekend presteren. De ploeg uit Florence steeg door een 4-1 zege op Atalanta Bergamo naar de derde plek. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui loste na 57 minuten Luca Toni af, maar kon niets meer aan de score veranderen.

Voor Fiorentina scoorden Alberto Aquilani (2), Gonzalo Rodriguez en Toni. Giacomo Bonaventura redde de eer voor de bezoekers, die meer dan een helft met tien man speelden na een rode kaart voor Luca Cigarini. Fiorentina verzamelde net als Napoli 27 punten uit dertien duels, vijf minder dan Juventus.

Catania steeg naar de zesde plaats door een 2-1 thuiszege op Chievo. De Argentijn Sergio Almiron eiste met twee goals een hoofdrol op. De treffer van Marco Andreolli kwam te laat om de zege van Catania nog in gevaar te brengen.