Mancini wil aanpassing van CL-loting

Manchester City heeft een van de beste en bestbetaalde selecties ter wereld, maar toch vindt trainer Roberto Mancini dat er anders geloot moet worden voor de Champions League. De Italiaanse oefenmeester is niet blij met het gegeven dat zijn ploeg voor het tweede jaar op rij in een zeer sterke poule is ingedeeld.

"We hebben zelf ook fouten gemaakt, maar tijdens de loting zaten er ploegen in 'pot 1' die al jaren geen prijs meer hebben gewonnen. Dat is niet eerlijk", zegt Mancini tegenover The Mirror"Dit is het tweede jaar op rij dat we in een erg zware poule zitten. We spelen tegen de kampioenen van Spanje, Duitsland en Nederland. Ik denk dat de Europese bond wat moet doen aan de loting", vervolgt de Italiaan klagend.

De uitlatingen komen wellicht wat laat, aangezien City vrijwel is uitgeschakeld in het Miljoenenbal. De Engelse topclub is ingedeeld in een groep met Real Madrid, Ajax en Borussia Dortmund en staat na vier wedstrijden op de laatste plaats. Overwinteren in de Europa League of uitschakeling ligt daardoor meer voor de hand.

In de vorige editie van de strijd om de Cup met de grote oren eindigden The Citizens als derde in een groep met Bayern München, Napoli en Villarreal.