'Rodriguez langer bij Katusha'

Wielrenner Joaquim Rodriguez is dicht bij een nieuwe verbintenis bij zijn huidige werkgever Katusha, zo liet Purito weten aan VeloNews. De overeenkomst zorgt er voor dat de Spaanse renner twee jaar langer voor de Russische formatie uit zal komen. Ook wil Rodriguez graag de Tour de France rijden.

"Ik kan bijna zeggen dat de deal rond is. Er is enkel nog een handtekening nodig", zo werd opgetekend uit de mond van Rodriguez. De bestuurswisselingen bij de Russische ploeg zorgden ervoor dat de onderhandelingen beter verliepen. Manager Hans-Michael Holczer vertrok en Viatcheslav Ekimov kwam het team versterken. "Ik was niet de enige die dacht dat Holczer het niet goed deed. Ten minste een iemand van de top realiseerde zich dat Holczer de taak niet aankon."

Voor Rodriguez geldt er volgend jaar maar één doel en dat is een podiumplek in de Tour. Hij acht zijn kansen goed gezien het bergachtige parcours van de komende editie van La Grance Boucle.

"Het zal lang duren voordat we wederom een Tour krijgen die zo bergachtig is. Ik hoop dus dat ik deze wedstrijd volgend jaar rijd. Ik wil graag het podium in alle drie de grote rondes behalen. Daarnaast wil ik ook eens de gele trui dragen, nadat ik eerder al de roze en rode trui om mijn schouders kreeg. De Tour motiveert mij op dit moment", zo besluit Rodriguez.