Force India krijgt Aerolabzaak heropend

De zaak rond het windtunnelbedrijf Aerolab is heropend, zo heeft de Britse rechtbank besloten. Force India wilde dat de zaak opnieuw onder de rechter zou komen om er een hogere vergoeding uit te kunnen slepen.

Force India werkte in het verleden samen met Aerolab om de bolide te ontwikkelen. Een conflict over onbetaalde rekeningen leidde er in 2009 toe dat beide bedrijven uit elkaar gingen en er windtunneldata van de Force India achterbleef. Aerolab ging enkele dagen later in zee met 1Malaysia F1 Team, het bedrijf dat in 2010 onder de naam Lotus Racing in de Formule 1 zou gaan debuteren. Nu rijdt die renstal onder de naam Caterham rond.

Delen van de data die voor Force India waren bestemd zijn gebruikt bij de ontwikkeling van de eerste bolide van 1Malaysia. De rechter erkende dat de data intellectueel eigendom waren van Force India en kende het team een schadevergoeding van 21.000 pond toe. Tegelijkertijd moest Force India 650.000 pond aan achterstallige rekeningen voldoen. Het bedrijf van Vijay Mallya is niet blij met dit vonnis en probeert er nu een hogere vergoeding uit te slepen.