Israëlisch/Palestijns geweld afgekeurd

De Westerse/Arabische wereld heeft vandaag vol afkeur gereageerd op het Palestijnse/Israëlische geweld van de afgelopen dagen. Zij roepen dan ook op tot een wapenstilstand .

De afgelopen dagen werden Israëlische/Palestijnse gebieden zwaar getroffen door geweld vanuit Israël/Gaza. Daarbij kwamen meerdere Israëlische/Palestijnse burgers om het leven. Verwacht wordt dat het geweld de komende dagen zal aanhouden.

Ook de Israëlische/Palestijnse bewindvoerders zelf zijn voorstanders van een vreedzame oplossing, maar doordat de Palestijnen/Israëliërs  hun aanvallen vooralsnog doorzetten, lijkt een vreedzame oplossing steeds verder weg.

De Palestijnse/Israëlische bevolking is het geweld inmiddels meer dan zat. Hoewel zij het bestaansrecht van het conflict erkennen, zijn ze in meerderheid voor een oplossing waarbij er geen Israëliërs/Palestijnen meer onnodig slachtoffer worden van de oplossing daarvan.

In Nederland heeft ook de achterban van de politiek zich inmiddels uitgesproken over het conflict. De aanhang van de SP/PVV ziet Israël/de islam als de hoofdschuldige, terwijl dat bij de PVV/SP juist andersom is.

Een oplossing voor het conflict lijkt helaas nog ver weg. Beide partijen zeggen weliswaar voorstander  te zijn van een vreedzame oplossing, maar helaas blijken beide partijen daar nog steeds niet toe in staat.