[DC] Tsjechen leiden na dubbelspel

Tsjechië heeft zaterdag in de Davis Cupfinale tegen Spanje het dubbelspel gewonnen. Tomas Berdych en Radek Stepanek waren in Praag met 3-6, 7-5, 7-5 en 6-3 te sterk voor Marcel Granollers en Marc Lopez. De stand na twee dagen is daardoor 2-1 in het voordeel van de Tsjechen. Zondag worden de laatste enkelpartijen gespeeld.

De Spanjaarden begonnen sterk aan de partij en een vroege break volstond voor de setwinst. In het tweede bedrijf sloegen Berdych en Stepanek als eerste toe, maar die voorsprong werd weer weggegeven. Een nieuwe break op 6-5 betekende alsnog een gelijke stand in sets.

De Tsjechen, die ook de derde set binnenhaalden door een break op 6-5, stelden de zege vervolgens na drie uur en twintig minuten veilig, nadat ze in het vierde bedrijf bij 3-2 hadden toegeslagen.

Tomas Berdych en David Ferrer verschijnen zondag als eerste op de baan. Stepanek neemt het daarna op tegen Nicolas Almagro. Spanje, de titelhouder, kan de Davis Cup voor de zesde keer winnen. Tsjechië behaalde in 1980, als Tsjechoslowakije, zijn enige eindzege.