Veel kinderen dood na botsing met trein Egypte

Bij een botsing tussen een trein en een bus met kinderen in het zuiden van Egypte zijn zaterdag zeker 47 kinderen om het leven gekomen. Tussen de zeven en elf kinderen raakten zwaargewond, zeiden woordvoerders van naburige ziekenhuizen. Velen hebben ledematen verloren.

De bus was met meer dan vijftig kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud onderweg naar een kleuterschool toen het in de buurt van het dorp al-Mandara, in de provincie Assiut, geramd werd door een aansnellende trein. Volgens een bron bij de veiligheidsdiensten was de spoorwegovergang niet gesloten op het moment dat de trein eraan kwam. Een getuige zei dat de trein de bus bijna een kilometer lang over het spoor meesleepte.

De meeste slachtoffers waren dusdanig toegetakeld dat ze onherkenbaar waren, zei een verslaggever van Associated Press die ter plaatse was. Langs het spoor en vlakbij de bus lagen boeken, schooltassen en kindersokjes verspreid.

Staatspersbureau MENA meldde dat minister van vervoer Mohammed el-Meteeni zijn ontslag heeft aangeboden aan president Mohammed Morsi. Morsi heeft een onderzoek naar het ongeluk gelast en liet weten de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Het Egyptische spoorwegnetwerk kenmerkt zich door achterstallig onderhoud en slecht beheer.


Veel kinderen dood na botsing met trein Egypte (Foto: Novum)