Carice van Houten houdt rekening met aftakeling

Carice van Houten denkt geregeld aan het einde van haar carrière. "Ik zit nu misschien echt op de top, denk ik", doet de 36-jarige actrice uit de doeken in een interview met de Volkskrant. "Veel bekender dan dit kan ik niet worden."

"Ik ben 36. En ook al krijg ik in Nederland nog steeds veel aangeboden, de meeste films zijn coming of age-verhalen waarin jonge mensen een ontwikkeling meemaken", legt Van Houten uit. "Die rollen worden toch minder voor actrices van mijn leeftijd."

Carice overwoog te stoppen met acteren. "Ik heb wel momenten gehad dat ik dacht: ik ben klaar. Maar dat heeft misschien meer te maken met het feit dat je overwerkt bent of zo. Dat is het meer."

Van Houten, die vanaf deze week te zien is in de film Alles is Familie, heeft naast acteren en zingen nog meer toekomstdromen. "Ik heb wel eens gefantaseerd over een roman. Als ik een column had geschreven en mensen reageerden daar goed op, dan gaf dat zo'n kick. Veel meer dan acteren. Omdat ik dat helemaal zelf had gemaakt."