Uitslagen Jupiler League speelronde 13

MVV Maastricht heeft vrijdag in de Jupiler League-topper tegen FC Dordrecht de zege uit handen gegeven. De koploper speelde in Dordrecht met 3-3 gelijk. Leroy Labylle en Tom van Hyfte (2x) hadden MVV voor rust op een comfortabele voorsprong gezet, die tot zes minuten voor tijd bleef staan.

Garry Mendes Rodrigues en Jeffrey Rijsdijk brachten echter de spanning terug, waarna Josimar Lima de wederopstanding van de thuisploeg in blessuretijd beloonde met de gelijkmaker. MVV heeft na dertien wedstrijden dertig punten. Dordrecht staat derde met 25 punten.

Sparta neemt de tweede plaats over van Dordrecht door een 3-1 zege bij Fortuna Sittard. Steef Nieuwendaal, Donovan Deekman en Gijs Luirink maakten de doelpunten voor de Rotterdammers, die een achterstand van drie punten hebben op MVV.

Fortuna wordt op de ranglijst gepasseerd door Helmond Sport, dat voor eigen publiek met 2-0 afrekende met FC Volendam. Emrullah Güvenc had de score geopend en zag kort voor rust dat Volendammer Paul de Lange tegen een rode kaart aanliep. Daniel Guijo-Velasco besliste het duel in de tweede helft.

Helmond heeft net als Dordrecht 25 punten, twee meer dan Fortuna. Go Ahead Eagles, dat thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen AGOVV Apeldoorn, staat zesde, nog voor Volendam.

Almere City versloeg FC Den Bosch verrassend met 2-0 door treffers van Rihairo Meulens en Rashid Browne. De ploeg van trainer Fred Grim, die nu zijn laatste drie duels heeft gewonnen, doet de laatste plaats over aan Excelsior, dat tegen FC Oss tegen een 3-1 nederlaag aanliep.