Rangers willen verhuizen naar Engelse Premier League

Rangers FC hoopt dat het de mogelijkheid krijgt om uit te komen in de Engelse Premier League. Dat zei directeur Charles Green van de 54-voudig Schots kampioen vrijdag. Volgens Green voelen de Rangers zich niet meer loyaal aan Schotland, nadat de club uit Glasgow vanwege een faillissement werd teruggezet naar het laagste profniveau.

"De Schotse Premier League heeft ons duidelijk gemaakt dat wij niet welkom zijn", aldus Green. "Het was een taboe om over een vertrek uit Schotland te praten, maar dat taboe is naar onze mening doorbroken. Het zou de spanning ook ten goede komen als Celtic en Rangers geen deel meer uitmaken van de competitie."

Green heeft deze week geldschieters proberen te overtuigen dat het idee reëel is, maar hij lijkt enigszins op de zaken vooruit te lopen. De Engelse Premier League heeft zich vooralsnog niet uigesproken over de mogelijke toevoeging van Rangers en Celtic.

Green heeft zijn hoop gevestigd op de UEFA. De Europese voetbalbond stemde in met het voorstel van Nederlandse en Belgische clubs om de BeNe League voor vrouwen op te richten. "Deze competitie gaat ervoor zorgen dat dingen veranderen", verwacht Green.

Glasgow Rangers, met zijn 54 landstitels wereldrecordhouder, maakte deze zomer een doorstart onder de naam Rangers FC.