Kubica lijkt Formule 1 te kunnen vergeten

Robert Kubica lijkt een terugkeer in de Formule 1 uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Pool is nog altijd herstellende van zijn rallycrash van begin 2011 en kan als gevolg hiervan zijn rechterarm niet meer volledig bewegen.

Hij sprak met de BBC. "Ik zit nog steeds in de fase dat ik aan het herstellen ben, maar het liefst wil ik gaan rijden in een hoog aangeschreven kampioenschap  in de rallysport is of op het circuit. De beweging in mijn arm is behoorlijk beperkt, waardoor ik niet in staat ben om in een singleseater te testen. Het is al lang geleden dat ik moest stoppen met de Formule 1. Mijn contacten zijn daar nu beperkt, omdat ik alle tijd heb gestopt in mijn comeback heb gewerkt en mijn gezondheid en lichaam weer in optimale conditie te brengen."

Inmiddels rijdt Kubica alweer rally's, zoals dit weekend de Rally di Como in Italië met een Citroën C4. De Pool hoopt stiekem nog op een terugkeer in de Formule 1, maar mocht er zich een mooie kans in een andere raceklasse aandienen dan zal hij deze grijpen.