Man met bijl overmeesterd na waarschuwingsschot

De politie heeft donderdagavond een schot moeten lossen om een 22-jarige man uit Enschede die rondliep met een bijl op te kunnen pakken. De verwarde man had even daarvoor vernielingen aangericht in een woning met de bijl. Pepperspray zorgde er niet voor dat de man zijn wapen liet vallen, waarna een waarschuwingsschot werd gelost.

Een 31-jarige bewoner van de Spaarnestraat had de politie rond 22.30 uur gewaarschuwd over de vernielingen in zijn woning. De 22-jarige man was na zijn daad weggelopen. Agenten troffen hem even verderop aan. Ze vroegen de man zijn bijl te laten vallen, maar hij was volgens de politie zo verward dat hij dat niet deed.

De man bleef met zijn bijl richting de agenten lopen, waarop een van hen pepperspray gebruikte in een poging de man te laten stoppen. Pas toen een agent een waarschuwingsschot loste, liep de man in tegenovergestelde richting weg. De politie vertelde de man nogmaals dat hij de bijl moest laten vallen, wat hij uiteindelijk deed. Daarop werd hij overmeesterd.