Weer vijf arrestaties voor rellen Haren

De afgelopen week zijn opnieuw vijf mensen aangehouden voor de rellen in het Groningse Haren eind september. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Haren, een 19-jarige man uit Hardenberg en drie Groningers van 20 en 21 jaar. De vijf worden verdacht van geweldpleging, meldt de politie vrijdag.

Het aantal arrestaties vanwege de ongeregeldheden staat inmiddels op 97. Vier van de vijf deze week opgepakte verdachten konden na verhoor weer naar huis. De vijfde verdachte zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan brandstichting en zit nog vast.

De politie verwacht de komende weken nog meer verdachten op te pakken. Op de website van het televisieprogramma Opsporing Verzocht staan beelden van verdachten naar wie de politie nog op zoek is.

De rellen in Haren ontstonden toen een meisje uit de Groningse plaats op Facebook mensen uitnodigde voor haar verjaardag. Ze was vergeten aan te geven dat het om een besloten feest ging, waarna honderden jongeren naar het dorp afreisden. Al snel werd gesproken van Project-X Haren, naar de gelijknamige film waarin een eveneens een feestje uit de hand loopt.