Sorkin: Steve Jobs-film bestaat uit drie scènes

Aaron Sorkin heeft een bijzondere aanpak in gedachte voor zijn film over de overleden Apple-oprichter Steve Jobs. "Deze hele film bestaat uit drie scènes", vertelde de scenarist tijdens bijeenkomst georganiseerd door de Amerikaanse website Daily Beast en het tijdschrift Newsweek.

"Die scènes spelen zich af in de daadwerkelijke tijdsduur, dat betekent dat een half uur voor het publiek hetzelfde is als voor het personage op het doek", gaar Sorkin verder. De drie scènes spelen zich allemaal af voor een grote productlancering. "De eerste wordt de Mac, de tweede NeXT nadat hij Apple verliet en de derde is de iPod."

Sorkin wil eindigen met het citaat 'here's to the crazy ones' dat Jobs gebruikte in zijn campagne Think Different. "Als ik met die voice-over kan eindigen, dan heb ik de film geschreven die ik wilde schrijven."

De 51-jarige Sorkin is bekend van films als A Few Good Men en The Social Network en series als The West Wing en The Newsroom. Hij probeert nu alle mensen uit het leven van Jobs te ontmoeten. "Steve was a-typisch, geniaal en heel moeilijk." Steve Jobs overleed vorig najaar op 56-jarige leeftijd.

Wanneer de biografische film uit moet komen, is nog onbekend.


Sorkin: Steve Jobs-film bestaat uit drie scènes (Foto: Novum)