Opnieuw flop voor SBS6

Van Je Vrienden Moet Je 't Hebben verdwijnt voorlopig van de buis. SBS houdt de laatste twee afleveringen van de hypnoseshow met Ron en Rick Brandsteder vast tot volgend jaar. De zender laat vrijdag ook weten dat het nieuwe seizoen van Sterren Dansen op het IJs wordt gepresenteerd door Tess Milne en Gerard Joling, die samen ook Sterren Springen aan elkaar praatten.

Zaterdagavond is de voorlopig laatste aflevering van Van Je Vrienden Moet Je 't Hebben te zien. Het aansluitende programma Komt een Man Bij de Dokter beleeft dan zijn laatste uitzending en SBS wil dat blok gaan gebruiken om films uit te zenden in de aanloop naar de feestdagen. "Het komt zo gewoon beter uit", laat een woordvoerder weten.

Sterren Dansen op het IJs keert 5 januari terug op de buis, voorafgegaan door een speciale eerste liveshow op Nieuwjaarsavond. "Ik heb zin om het nieuwe seizoen Sterren Dansen op het IJs met Gerard te presenteren", zegt Tess Milne. Deelnemers en juryleden worden binnenkort bekendgemaakt.

Hoewel SBS beweert dat het zo 'beter uitkomt', weet De Telegraaf te melden dat de hypnoseshow is geflopt. Er kijken wekelijks slechts zo'n 300.000 mensen.