Ongelimiteerd DRS-gebruik aan banden in 2013

Het ongelimiteerd gebruik van het Drag Reduction System in het Formule 1-seizoen wordt in de ban gedaan. Het verbod komt voort uit de klachten van coureurs die vonden dat het gebruik van het systeem het rijden in trainingen en kwalificaties gevaarlijk maakte.

DRS is bedoeld om het inhalen in de Formule 1 te vergemakkelijken. Coureur Mark Webber meldt aan Auto Motor und Sport dat het besluit om het openklappen van de achtervleugel te beperken vrijwel unaniem was. Volgens de Australiër zetten coureurs in hun zoektocht naar supersnelle rondetijden het systeem al halverwege zeer snelle bochten open. Daarom zal in 2013 ook in de trainingen en kwalificaties het systeem alleen in de door de FIA vooraf aangewezen zone te gebruiken zijn.

De FIA had volgens racedirecteur Charlie Whiting het ongelimiteerd gebruik van DRS in de trainingen en kwalificaties alleen maar toegestaan omdat er gevreesd werd dat de teams anders de voordelen van het inhalen met DRS op zouden offeren bij de set-up van de bolides. Dit blijkt niet het geval te zijn, waardoor de regels voor volgend jaar veranderd kunnen worden.