Monfils en coach uit elkaar na rampseizoen

Tennisser Gaël Monfils en zijn coach Patrick Chamagne zijn uit elkaar gegaan. Dat werd donderdag bekend. Monfils heeft een rampzalig seizoen achter de rug, waarin hij terugzakte naar de 78e plaats op de wereldranglijst. Chamagne trok daaruit zijn conclusies. "Het is niet mijn keuze geweest om uit elkaar te gaan", twitterde Monfils. "Chamagne kwam naar mij toe en met wederzijds akkoord scheiden onze wegen."

Chamagne was sinds juli vorig jaar hoofdcoach van Monfils, na het vertrek van Roger Rasheed. Hij was daarvoor ook al fitnesstrainer. "Ik wil Patrick bedanken voor zijn investeringen en zijn aanwezigheid aan mijn zijde tijdens deze periode. Ik wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan", tekent L'Équipe eerder donderdag op uit de mond van de voormalig nummer zeven van de wereld.

Monfils werd een groot deel van het seizoen gehinderd door een knieblessure. Hij maakte in september zijn rentree in Metz, maar was op dat moment nog niet de oude. Monfils besloot zijn rampseizoen in stijl door vorige maand in de eerste ronde van het toernooi in Stockholm te verliezen van Patrik Rosenholm, de toenmalige nummer 436 van de wereld.