Transfervrij vertrek Llorente bij Bilbao dreigt

Athletic de Bilbao is niet bereid spits Fernando Llorente in de winter van de hand te doen. Daarmee dreigt een transfervrij vertrek van de spits, maar dat neemt de club voor lief.

Llorente is in Baskenland bezig aan zijn laatste contractjaar en verscheidene Europese topclubs zouden naar zijn diensten hengelen. Hoewel hij momenteel niet over een basisplek beschikt, laat Athletic de spits komende winter niet voor een transfersom vertrekken.

Dat oogt dom, omdat Llorente dan hoogstwaarschijnlijk in de zomer gratis wegloopt. Voorzitter Josu Urrutia legt uit waarom hij niet in de winter wil onderhandelen. "Bij Athletic moeten we de economische, sportieve en filosofische elementen combineren", verklaart de preses in Spaanse media.

"Ik heb heel veel gehoord en gelezen over de situatie van Fernando, maar niets is waar. Vanuit ons perspectief is er niets veranderd. Wij willen niet van hem af, want het blijft een enorm goede speler." Opmerkelijk is de huidige status van bankzitter van Llorente. De international scoorde dit seizoen ook pas eenmaal. De jaren ervoor was hij telkens goed voor tussen de vijftien en twintig treffers.