'Force India wil Ferrari-motoren'

Het Formule 1-team Force India lijkt vanaf het seizoen 2014 te gaan rijden met Ferrari-motoren, zo meldt Auto Motor und Sport. Nu nog rijdt de renstal van Vijay Mallya met Mercedes-krachtbronnen. Scuderia Toro Rosso zou juist de overstap van Ferrari- naar Renault-motoren gaan maken.

De veranderingen zijn opmerkelijk te noemen, omdat Red Bull Racing niet altijd even blij is met de Renault-motoren. Dit omdat Sebastian Vettel enkele malen door motorische problemen een zege weg moest geven. Toch lijkt zusterteam Toro Rosso voor het Franse merk te gaan kiezen.

Dit speelt Ferrari-motoren vrij die naar Force India kunnen gaan. De oorsprong hiervan kan liggen in het feit dat testrijder Jules Bianchi uit de opleiding van de Italianen komt en er mogelijk een deal rond hem gemaakt kan worden. Daarnaast kan Mercedes minder aantrekkelijk zijn geworden nu het een eigen team heeft en niet meer een technologisch partnerschap met McLaren vormt.

Dat de veranderingen niet in 2013 plaatsvinden komt doordat komend seizoen het laatste jaar is dat er met de 2,4 liter V8-motoren geracet zal gaan worden. Voor 2014 vindt de overstap naar 1,6 liter V6-turbomotoren plaats. Deze zijn momenteel volop in ontwikkeling.