Dermatologen Eindhoven definitief weg

Vier dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven die op eigen houtje een praktijk voor cosmetische dermatologie in het ziekenhuis runden, worden definitief ontslagen. De artsen weigerden afgelopen week te worden gehoord. Daarop heeft de raad van bestuur donderdag besloten definitief afscheid te nemen, meldt het ziekenhuis.

De raad van bestuur liet vorige week maandag weten van plan te zijn de zogeheten toelatingsovereenkomst van de vierkoppige maatschap op te zeggen. Een hoorzitting had duidelijkheid moeten opleveren over de individuele rollen van de dermatologen binnen hun ongeoorloofde praktijk. Daarnaast wilde de raad van bestuur uitleg over de beweringen van de artsen dat de raad toestemming zou hebben gegeven voor het runnen van de praktijk.

Patiënten konden de maatschap contant betalen voor de behandelingen in de cosmetische praktijk, maar de nota vermeldde de naam en het logo van het Catharina Ziekenhuis. Daardoor werd de indruk gewekt dat het geld aan het ziekenhuis werd betaald, maar in werkelijkheid ging het geld naar het bankrekeningnummer van de maatschap.

168 patiënten kregen facturen die optellen tot 24 duizend euro. Het ziekenhuis vergoedt de gemaakte kosten, maar laat weten deze te zullen verhalen op de vier dermatologen.

Omdat de toelatingsovereenkomst tussen medisch specialisten en ziekenhuizen een reguliere opzegtermijn van zes maanden heeft, blijven de artsen in die periode nog werkzaam in het ziekenhuis. Tegen het besluit van het ziekenhuis kan het viertal in beroep bij het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg.