Minder mensen vieren sinterklaas door crisis

Minder dan de helft van de Nederlanders viert dit jaar zeker sinterklaas. Minder mensen dan vorig jaar zijn bereid geld uit te geven aan het feest, meldt bureau Q&A Research & Consultancy donderdag naar aanleiding van een onderzoek onder ruim 1400 Nederlandse consumenten. De daling komt met name door de economische crisis.

Dit jaar geeft 49 procent van de Nederlanders aan er zeker van te zijn sinterklaas te vieren. Tien procent is er nog niet over uit.

Meer dan vorig jaar zeggen mensen die het niet vieren dat dit komt door economische redenen. Mensen vinden het te commercieel en besteden hun geld liever aan wat anders. Twaalf procent zegt zelfs helemaal geen geld te hebben om sinterklaas te vieren. Ruim een op de vijf Nederlandse consumenten denkt dat de kabinetsplannen een negatieve invloed hebben op de uitgaven voor sinterklaas.

Het onderzoeksbureau verwacht dat er minder besteed zal worden aan sinterklaas in vergelijking met vorig jaar. Nederlanders bezuinigen door goedkopere cadeautjes te kopen.


Minder mensen vieren sinterklaas door crisis (Foto: Novum)