[GSOD] Barney, Kist en Harms door naar laatste zestien

Raymond van Barneveld, Wesley Harms en Christian Kist hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Harms en Barney moesten winnen, voor Kist was de volgende ronde al een feit. 

Van Barneveld moest de eerste twee leg weggeven, maar daarna kon hij eenvoudig de vijf volgende legs pakken. Het duel tussen Kist en Walsh ging gelijk op, de Lakesidekampioen gooide in de laatste leg geen tripels meer en verloor de partij met 5-4. 

Het BDO-duel tussen Hams en Phillips ging tot 2-2 gelijk op. Daarna kon Harms steeds voor in de leg komen om het steeds af te maken. Hij moest nog wel even wachten op het resultaat tussen Newton en Jenkins. Toen Newton zijn derde leg had gewonnen was Harms verzekerd van een plek bij de laatste zestien. 

Donderdag en vrijdag wordt de tweede ronde gespeeld. Het zal nu gaan om een best of 19 legs. De grootste kraker is het duel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. Dit duel staat als laatste gepland donderdagavond. Op vrijdag is er weer een Nederlands onderonsje tussen Van Barneveld en Harms. 

Groep Speler Speler Uitslag
E Adrian Lewis Gary Anderson 5-4
E John Part Tony O'Shea 5-4
F Brendan Dolan Barrie Bated 5-0
F Andy Hamilton Paul Nicholson 5-4
G Wesley Harms Martin Phillips 5-2
G Wes Newton Terry Jenkins 5-2 
H Christian Kist Mark Walsh 4-5 
H Raymond van Barneveld Wayne Jones 5-2

Tweede ronde

Speler Speler
Scott Waites Robert Thornton
Michael van Gerwen Phil Taylor
Dean Winstanley Arron Monk
Mervyn King Kevin Painter
John Part Brendan Dolan
Andy Hamilton Gary Anderson
Wes Newton Christian Kist
Raymond van Barneveld Wesley Harms