Verdachte schietpartij kickboksgala vrijgelaten

Een van de vier verdachten die zijn opgepakt voor de fatale schietpartij zondagavond op een vechtsportgala in Zijtaart staat niet meer onder arrest. Het gaat om een 31-jarige man uit Veghel die in het ziekenhuis lag en daar werd bewaakt omdat hij was aangehouden. Hij blijft verdachte in de zaak, meldt de politie.

De andere verdachten van 26, 30 en 32 jaar moeten donderdag voor de rechter-commissaris verschijnen wegens hun mogelijke betrokkenheid bij het incident in de Brabantse plaats. Bij het kickboksgala kwam een 37-jarige man uit Veghel om het leven.

Volgens Omroep Brabant was het slachtoffer een kickbokspromotor en zou hij in zijn hoofd zijn geschoten. De 31-jarige man die woensdag is vrijgelaten, zou zijn broer zijn. De broer zou in zijn rug zijn geschoten.

Behalve de 31-jarige man raakte ook Ali D. gewond, eveneens verdachte in de zaak. De 30-jarige D. was dertien jaar geleden betrokken bij een schietpartij in roc De Leijgraaf in Veghel, waarbij hij vijf mensen verwondde. Voor deze eerwraakzaak kreeg D. vijf jaar cel.

Aanleiding voor de schietpartij tijdens het kickboksgala zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken in de Brabantse plaats. De politie liet eerder weten dat aan het schietincident een ruzie voorafging.

De politie, die dertig mensen op de zaak heeft gezet, is ondertussen op zoek naar een Mercedes waarvan de bestuurder de 32-jarige verdachte vlak na het incident een lift gaf. In de auto zouden een man van ongeveer 60 jaar en een ongeveer 16-jarige jongen hebben gezeten.

De politie vraagt toeschouwers van het evenement foto's en filmopnames van het gala op te sturen.