Directeur Van der Aat weg bij Ajax

Commercieel directeur Henri van der Aat vertrekt bij Ajax. Hij blijft formeel tot 1 januari 2013 in dienst bij de regerend landskampioen.

Van der Aat, eerder bondscoach van het Watersportverbond (KNWV) en oud-directeur van Rabobank Wielerploeg en marketingbureau Trefpunt, was sinds maart 2008 werkzaam bij de Amsterdamse club. "Het doet pijn de club te verlaten", aldus Van der Aat.

"Ik spreek de wens uit dat het nieuwe management de volledige steun van alle groeperingen krijgt", liet Van der Aat in een reactie weten. "Het waren roerige jaren waarin ik onder meer met vier verschillende president-commissarissen te maken heb gehad", vervolgt hij.

De raad van commissarrissen van Ajax verwacht binnen een week meer informatie te kunnen geven over de nieuwe invulling van de directie. Vorige week werd al bekend dat de RvC een functie in de clubleiding willen toekennen aan oud-keeper Edwin van der Sar en de Amsterdamse zakenman Michael Kinsbergen.

Afgezien van de scheidende Van der Aat bestaat de huidige directie op dit moment nog uit Jeroen Slop (financieel) en oud-aanvaller Marc Overmars (voetbalzaken).