Hannah Hoekstra in eerste second screen-film APP

Hannah Hoekstra heeft de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm APP. De thriller is de eerste bioscoopfilm waarbij gebruik wordt gemaakt van een zogenoemd second screen, waarbij aan de film gerelateerde informatie gelijktijdig op een tablet of smartphone verschijnt. Ook Robert de Hoog, Jeroen Spitzenberger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Isis Cabolet zijn in de film te zien.

Via het tweede scherm volgt de kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn die op sleutelscènes van de film op het grote doek en het mobiele apparaat samenkomen. De kijker krijgt foto's, geluiden en extra filmscènes te zien die volledig synchroon lopen met de film en die volledig in het scenario zijn geïntegreerd.

APP is de eerste Nederlandse bioscoopfilm die gebruikmaakt van deze technologie. Op tv is second screen al veel meer ingeburgerd. "Het is een ambitieuze uitdaging om deze techniek te introduceren. De inhoud van onze film sluit naadloos aan bij deze primeur in de bioscoop", zegt coproducent Robin de Levita.

De film gaat over Anna Rijnders, de rol van Hoekstra, die zich helemaal afsluit in de wereld van apps en sociale media. Na een feest waarin ze te diep in het glaasje kijkt, ziet ze dat een onbekende een app op haar telefoon heeft gezet die alle informatie lijkt te hebben over haar situatie en die van haar vrienden. Als haar vrienden een voor een omkomen, snapt ze dat de app meer is dan een simpel handigheidje.

De opnames van APP zijn momenteel aan de gang onder regie van Bobby Boermans, die eerder korte films als Burning Passion en Broeders maakte. De film verschijnt in februari in de Nederlandse bioscoop.


Hannah Hoekstra in eerste second screen-film APP (Foto: Novum)