Zestal gepakt in onderzoek wietteelt

In een onderzoek naar wietteelt en -handel in Brabant zijn dinsdag zes mannen opgepakt. Op twaalf plekken werden doorzoekingen verricht. Daarbij zijn onder meer ongeveer 24.000 stekjes van wietplanten en circa dertienhonderd wietplanten en zes kilo gedroogde wiet gevonden, meldt de marechaussee.

Meer dan honderd mensen van onder meer de marechaussee, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeenten Eindhoven en Tilburg deden mee aan de actie. De doorzoekingen vonden plaats in Udenhout, Tilburg en Eindhoven.

De gearresteerde verdachten komen uit Turkije, Polen en Bosnië. Ook zijn er twee Nederlanders bij. De zes worden verdacht van georganiseerde wietteelt.

De gemeente Tilburg is van plan drie panden waarin wietkwekerijen en -stekkerijen werden gevonden te sluiten. De Belastingdienst heeft verder tonnen aan aanslagen opgelegd en diverse goederen in beslag genomen. Ook in Eindhoven is een wietplantage gesloten.

In hetzelfde onderzoek trof de marechaussee begin dit jaar op diverse plekken in Brabant ook al wietplantages aan en werden verschillende mensen gearresteerd. Ook in juni en september werden hennepkwekerijen ontmanteld. Ook in Rotterdam en Amsterdam doken in dit onderzoek wietplantages op.