FOK! wat een weer...Mist en zonneschijn.

Goedemorgen! Nevel en mist zijn vandaag een groot punt van aandacht. Het gebeurd regelmatig in het herfstseizoen dat we denken dat de zon er wel doorheen komt, maar dat het in de praktijk behoorlijk tegen viel.

Ik ga er op dit moment vanuit dat het in de ochtend vrijwel overal nevelig en mistig zal zijn. Vervolgens zal het vanuit het zuidoosten moeten gaan opklaren en deze opklaringen zouden zich dan over de rest van het land moeten gaan uitspreiden. Als we geluk hebben dan breekt in het hele land de zon nog wel enige tijd door, maar ik sluit dus niet uit dat het op sommige plaatsen de hele dag nevelig en grijs zal blijven. Afhankelijk van de hoeveelheid zon loopt de temperatuur op tot ongeveer 9 graden. Morgen en vrijdag lijken nog steeds vrijwel zonloos te blijven en dit komt vooral door de wind die vandaag nog zwak tot matig is, maar na morgen even helemaal weg lijkt te gaan vallen. Des te meer wind, des te groter de kans op wat zon.

Een enorme ravage gisteren in Italië. Met name Toscane was de klos, want er viel daar een hoeveelheid regen die bij ons normaal in  4 maanden valt.  Op één dag viel er daar bijna 350 mm regen en ook voor Toscane is dat ongekend. Tegelijkertijd zijn de eerste lawines in de Alpen ook een feit en zijn er hierdoor ook al de eerste slachtoffers gevallen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Prachtige zonsopkomstAfstandbediening was getuige van een prachtige zonsopkomst in Vlissingen en maakte hier een mooi plaatje van.